donderdag 25 februari 2016

Apenstreken

Mijn zus, ook een kaarten-knutsel-fanaat, gaf aan helemaal in de ban te zijn van de aapjes. Tijd dus om voor haar ook een kaart te maken met de aapjes in de hoofdrol. Nu maar eens op de fiets, mandje er afgeknipt en aapje er op gezet. Maar oho, wat doet hij nu? Hij zit een vriendjes aap aan zijn staart te trekken, die gauw de jungle in vlucht.
Miranda had een heel goed idee. Het ovaaltje, het lijfje van het aapje, uitdraaien op kurk. Zo krijg je een kokosnoot. Zelf heb ik wat uitgeplozen touw er op geplakt. Zo krijg je een 'eggies' effect.
Met die kokosnoot had ik gelijk al een idee met een aap die kokosnoot naar andere aap gooit. Mijn zwager zei: "Misschien een helmpje op."
Het is geen helmpje geworden, maar een mand. Deze kaart heb ik voor hem gemaakt. mijn zus en zwager hebben wel smakelijk gelachen om de apenstreken.
Als dank kreeg ik onderstaande kaart die mijn zus heeft gemaakt terug. Hele lieve tekst!! Dank je wel zus. (Zij kijk altijd op mijn blog)
 

15 opmerkingen:

  1. Oh wat is dit weer enig!!! Zo leuk gedaan! Je ziet er een heel verhaal in en dat maakt het zo gaaf! Ik kan me voorstellen dat je zus en zwager er smakelijk om gelachen hebben...en lief dat je zus een kaart terugstuurt als bedankje!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat en geweldige apen kaarten Maria, en de kaart van je zus is ook super!
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een super leuke kaart, erg leuk gedaan met die kokosnoten. Leuk om te zien dat je zus ook zo creatief is.
    Groetjes, Chantal S

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk !! Jullie zijn ook een creatieve familie zie ik !
    Liefs Sarah

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jij krijgt niet genoeg van de aapjes...nou ik ook niet, ze zijn zo leuk! En je zus kan er ook wat van, toffe kaarten bij elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Eniggg die aapjes en het zit in de familie zo te zien, je zus maakt ook mooie kaarten!!!
    Creatieve groetjes, Gaby

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Maria. Wat een super leuke vrolijke kaarten met de aapjes. Prachtig gemaakt. en wat heb je een prachtige Hollandse kaart van je zus gekregen. super. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuke kaarten heb je gemaakt en wat gaaf die kokosnoten zeg. Liefs Sabine

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ze zijn echt stout bij jou de aapjes Maria! Heel leuk bedacht beide kaarten en de kokosnoot is gelukkig in jouw kaart lekker zacht want dat doet best pijn in het echt denk ik ;) De kaart die jouw zus voor jou heeft gemaakt is mooi! Heerlijk Hollands :)
    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een onwijs toffe apen-kaarten heb je weer gemaakt! Als ik naar deze kaarten kijk, zie je eigenlijk een kort verhaaltje, zo leuk hoe je dat doet! Daar krijgt iedereen een glimlach van op zijn gezicht denk ik! Je zus heeft ook een mooie en lieve kaart gemaakt! Groetjes, Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een topkaartjes ! Ik ben vooral fan van de apenkaartjes !
    Ze zijn echt erg leuk !
    Groetjes
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat een grappige kaartjes met de ondeugende aapjes, tof zijn ze! De kaart van je zus is ook mooi en heel lief, natuurlijk!
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een leuke kaartjes maak je!
    Ben meteen volger van je blog geworden.
    Groetjes Sjoukje

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heey Maria,

      die apenkaarten zijn supergrappig geworden en ik denk dat ik deze apenstanzen ook maar op mijn wensenlijstje moet zetten. Je hebt ook een mooie kaart van je zus gehad.

      Groetjes Femke

      Verwijderen
  14. Wat een geweldige kaarten. Het lijkt wel een heel tafereeltje. Dat idee met de kokosnoot is super! Ik heb de apenstans niet, maar hoe meer apenstreken ik zie, hoe meer ik geneigd ben om ze toch aan te schaffen hoor.
    Groetjes
    **Evi**

    BeantwoordenVerwijderen